Silltårta
2 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
•
Klassisk silltårta med smörig kavring i botten. Vacker och god med både matjes- och ansjovisfiléer. Perfekt till både påsk- och midsommarbuffén.
Ingredienser
Botten:
| 75 g | |
|
Kavring
|
150 g |
Fyllning:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Inlagd sill
|
100 g |
|
5-minuterssill, spar lite spad
|
70 g |
|
Ansjovisfilé
|
30 g |
| 3 dl | |
| 150 g |
Garnering:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
|
Rödlök
|
1 |
Gör så här
Garnering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
202 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 10,9 % | 5,4 g |
| Fett: | 65,2 % | 14,9 g |
| Kolhydrater: | 23,9 % | 11,9 g |