Sillsallad med ägg

20 min
Sillsallad med ägg

Sillsallad, med ägg och potatis, som mättar ordentligt. Servera gärna sillsallad ihop med både knäckebröd och kavring.

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
Förkokt rödbetor
250 g
Kokta potatisar
4
Ättiksgurkor
2
Hårdkokta ägg
4
25 g
3 dl
Salladslökar
2
Dillvippor
1 kvist

Gör så här

  • Häll av och spara spadet från sillen.
  • Skär rödbetor, potatis, sill och gurka i små tärningar. Skala och hacka äggen grovt. Blanda samman allt tärnat och hackat i en skål.
  • Bryn smör i en liten kastrull. Blanda med 3 msk sillspad och gräddfil.
  • Vänd ner blandningen i skålen och smaka av med salt och peppar.
  • Strimla salladslöken.
  • Toppa salladen med salladslök och dill. Servera med kavring eller knäckebröd.
Klart!
https://www.arla.se/recept/sillsallad-med-agg/