Matjessilltårta
•
Krämig matjessilltårta på kavring. Denna lättlagade klassiker passar att servera till både påsk, midsommar och jul. Laga den dagen innan den ska ätas och garnera med finskuren gräslök vid servering. Matjessilltårta passar även att skära i små bitar och bjuda som tilltugg.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 19 g |
Fett: | 20 g |
Ingredienser
Mörk kavring
|
200 g |
---|---|
75 g |
Fyllning:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
Burk matjessillfiléer à ca 200 g
|
|
Rödlök
|
1 |
250 g | |
3 dl | |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Sillspad
|
3 msk |
Färsk dill
|
½ dl |
Garnering:
Finskuren färsk gräslök
|
½ dl |
---|---|
Finhackad rödlök
|
½ dl |
Finrivet citronskal
|