Matjestårta

Matjestårta

Betyg

(337 st)

Klassisk matjestårta på kavring som stolt kröner sillbordet eller buffén. Matjestårta passar även att skära i små bitar och bjuda som tilltugg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen och låt den stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem