Gubbröra med matjessill
Buffé
Förrätt
•
&format=jpg)
En extra krämig och smakrik gubbröra tack vare gräddfilen och matjessillen. Gubbröra är en en klassiker till såväl jul som påsk och midsommar, men uppskattad året runt. Att göra gubbröra går enkelt och snabbt, så på ett kick kan du njuta av den på ett gott rågbröd.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Matjessillfiléer
|
200 g |
Hårdkokta ägg
|
4 |
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Färsk dill
|
½ dl |
½ dl | |
Svartpeppar
|
1 krm |
Sillspad
|
1 msk |
Gör så här
Gubbröra går utmärkt att förbereda någon dag innan – den blir bara godare när den fått gotta till sig lite i kylen. Den håller i kylen i cirka fyra dagar.
Näringsvärden, per port inkl hårt bröd
Energi:
200 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 12 g |
Fett: | 12 g |

