Gubbröra med matjessill

Buffé Förrätt
Gubbröra med matjessill

En extra krämig och smakrik gubbröra tack vare gräddfilen och matjessillen. Gubbröra är en en klassiker till såväl jul som påsk och midsommar, men uppskattad året runt. Att göra gubbröra går enkelt och snabbt, så på ett kick kan du njuta av den på ett gott rågbröd.

Ingredienser

Gul lök
1
1 msk
Matjessillfiléer
200 g
Hårdkokta ägg
4
Hackad färsk gräslök
½ dl
Färsk dill
½ dl
½ dl
Svartpeppar
1 krm
Sillspad
1 msk

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör och låt den kallna. Skär matjessillen i små bitar. Skala och hacka äggen.
  • Rör ihop ingredienserna och smaka ev av med svartpeppar.
  • Servera gubbröran på hårt bröd eller grovt rågbröd.
Klart!

Gubbröra går utmärkt att förbereda någon dag innan – den blir bara godare när den fått gotta till sig lite i kylen. Den håller i kylen i cirka fyra dagar.

Näringsvärden, per port inkl hårt bröd

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/gubbrora-med-matjessill/