Lammkebab

Lammkebab

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(55 st)

Lammfärs på spett med grillat pitabröd som toppas med krämig röra och mynta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kebab:

  • 500 g lammfärs
  • 1½ tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Vitoströra:

Tillbehör:

  • 4 pitabröd
  • 1 huvud gemsallad
  • ½ dl hackad färsk mynta

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor och salt till en smidig smet. Forma den runt blötlagda träspett.
  2. Stek dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 10 min.
  3. Mosa ihop puck creamy white, yoghurt, chiliflakes och paprika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera spetten med oströra, sallad, mynta och grillade pitabröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 725 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: