Kebab med vitlök

30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Kebab med vitlök

Ett roligare sätt att grilla färs är att göra kebabspett. Så gott att ingen kommer sakna hamburgaren.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Mald malen spiskummin
1 tsk
1 dl

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm
Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Blanda nötfärs, vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin och mjölk till en jämn smet.
  • Forma färsen runt 8 grillspett eller blötlagda träspett. Grilla runt om ca 8 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Servera kebaben med sås, couscous och sallad.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kebab-med-vitlok/