Shish kebab
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Shish kebab med lammfärs, kryddor från Mellanöstern och friska tillbehör. Servera med ris, tahiniyoghurt och rödkålssallad för en smakrik och balanserad rätt som passar både till vardag och helg.
Ingredienser
|
Lammfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Mortlad svartpeppar
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Olja, till pensling eller stekning
|
1 msk |
Syrad rödlök:
|
Rödlökar
|
2 |
|---|---|
|
Bladpersilja
|
25 g |
|
Citron
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
Rödkålssallad:
|
Rödkål
|
250 g |
|---|---|
|
Sumak
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Paprika- och valnötsröra:
|
Grillad paprika i olja
|
2 |
|---|---|
|
Valnötter
|
1 dl |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Granatäppelsirap
|
½ msk |
Tahiniyoghurt:
| 2 dl | |
|
Ljus tahini
|
1 msk |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|
Gör så här
Lammspett:
Syrad rödlök:
Tahiniyoghurt:
Rödkålssallad:
Paprika- och valnötsröra:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
826 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 16,5 % | 33,6 g |
| Fett: | 48,9 % | 45,6 g |
| Kolhydrater: | 34,6 % | 70,4 g |