Shish kebab

30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Shish kebab

Betyder kött på spett och får här sällskap av en het och krämig grönsaksröra.

Ingredienser

Benfri lammstek
500 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Små gula lökar
2

Aubergine- och bönröra:

Aubergine
300 g
Vitlöksklyftor
2
Konserverade hela tomater
1 burk
Tomatpuré
2 msk
Salt
1 tsk
Chilipulver
1½ tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Kidneybönor
1 burk
2 dl
Färsk mynta

Gör så här

  • Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.
  • Skala och klyfta löken. Varva kött och lök på små träspett.
  • Skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.
  • Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.
  • Låt röran koka några min. Strö över mynta.
  • Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida. Servera med en klick crème fraiche, sallad och apelsinklyftor.
Klart!
https://www.arla.se/recept/shish-kebab/