Sesamfisk med sweet chili-raita

Sesamfisk med sweet chili-raita

45 min Huvudrätt
Fiskpinnar på thailändska! Sesamfröna gör dem extra krispiga och goda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sesamfisk-med-sweet-chili-raita/

Gör så här

  • Ta fisken ur frysen 1–2 timmar innan du börjar.
  • Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan tallrik och blanda ner vattnet. Häll sesamfrön i en tredje tallrik.
  • Skär fisken i ca 1 cm tjocka pinnar. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrön.
  • Lägg upp dem på en flat tallrik.
  • Sätt stekpannan på spisen på medelstark värme. Häll i smör-&rapsolja.
  • När pannan är varm steker du hälften av fiskpinnarna ca 3 minuter på varje sida. Stek resten på samma sätt.
  • Blanda matyoghurt och sweet chilisås i en skål.
  • Servera fiskpinnarna med raita, kokt ris och grönsaker i stavar.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Vetemjöl
½ dl
Sejfilé
400 g
Salt
1 tsk
Ägg
1
Vatten
1 msk
Sesamfrön
1 dl
2 msk
Sweet chili-raita:
2 dl
Sweet chilisås
3 msk