Sesamfisk med sweet chili-raita

Sesamfisk med sweet chili-raita

Betyg

(58 st)

Fiskpinnar på thailändska! Sesamfröna gör dem extra krispiga och goda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sweet chili-raita:

Gör så här:

Gör så här:

Ta fisken ur frysen 1–2 timmar innan du börjar. Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan tallrik och blanda ner vattnet. Häll sesamfrön i en tredje tallrik. Skär fisken i ca 1 cm tjocka pinnar. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrön. Lägg upp dem på en flat tallrik. Sätt stekpannan på spisen på medelstark värme. Häll i smör-&rapsolja. När pannan är varm steker du hälften av fiskpinnarna ca 3 minuter på varje sida. Stek resten på samma sätt. Blanda matyoghurt och sweet chilisås i en skål.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem