Senapspanerad skinkschnitzel med rotfruktspytt

Senapspanerad skinkschnitzel med rotfruktspytt

Betyg

(56 st)

Hemligheten med en perfekt schnitzel är att den ska vara gyllenbrun med en krispig, välsmakande panering!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g färsk skinka, gärna innanlår
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl söt, svensk senap
  • 2 dl ströbröd
  • 4 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Rotfruktspytt:

  • ca 750 g frysta soppgrönsaker
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl finhackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Blanda vetemjöl, salt och peppar på en flat tallrik. Vispa lätt ihop ägg och senap i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Skär köttet i1/2 cm tjocka skivor och vänd dem i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i ströbrödet. Lägg upp de panerade köttskivorna på ett smörgåspapper. Låt ligga någon minut. Lägg soppgrönsakerna i en långpanna. Klicka i smöret och honungen. Sätt plåten mitt i ugnen, stek i ca 15 min. Rör om i pytten efter 5 min. När pytten är klar strö över salt, peppar och persilja. Hetta upp smöret i stekpannan tills det skummat och blivit gyllenbrunt. Lägg i schnitzlarna i omgångar och stek på knapp medelvärme, ca 2 min per sida. Paneringen ska bli spröd, frasig och få fin gyllenbrun färg. Lägg upp på serveringsfat efter hand som de steks. Servera med rotfruktspytt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem