Senapsgravad strömming

6 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Tillbehör
Senapsgravad strömming

Strömming är som gjort för goda smaksättningar, här med härligt senapssting. Passar lika bra att servera vid årets alla mathögtider. Med nykokt potatis och knäckebröd är detta en underbar måltid!

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk

Senapssås:

3 dl
Sötstark senap
½ dl
Dijonsenap
2 msk
Finhackad färsk dill
1 dl

Gör så här

  • Drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  • Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
  • Häll bort lagen.
  • Blanda alla ingredienserna till senapssåsen. Varva strömming och senapssås i en burk eller krus. Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn.
  • Hållbar ca 1 vecka i kyl.
Markera receptet som tillagat

Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.

Näringsvärden, per port

Energi:

139 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 38 % 13 g
Fett: 48,3 % 7,6 g
Kolhydrater: 13,7 % 4,7 g
https://www.arla.se/recept/senapsgravad-stromming/