Senapsgravad strömming
6 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Tillbehör
•
&format=webp)
Strömming är som gjort för goda smaksättningar, här med härligt senapssting. Passar lika bra att servera vid årets alla mathögtider. Med nykokt potatis och knäckebröd är detta en underbar måltid!
Ingredienser
Strömmingsfilé
|
500 g |
---|---|
Vatten
|
5 dl |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Salt
|
1 msk |
Senapssås:
3 dl | |
Sötstark senap
|
½ dl |
Dijonsenap
|
2 msk |
Finhackad färsk dill
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.
Näringsvärden, per port
Energi:
139 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 38 % | 13 g |
Fett: | 48,3 % | 7,6 g |
Kolhydrater: | 13,7 % | 4,7 g |

