Semmelwrap
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
•

Denna supertrendiga semmelwrap skapades av Mattias Ljungberg på Tössebageriet. Det är en klassisk semla i smakerna, vetedeg med kardemumma, mandelmassa och vispgrädde, men serveras i annan form. Det är viktigt att kavla degen riktigt tunt och vara försiktig med gräddningen, så att wrapen blir saftig och går att rulla.
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
1 dl | |
Vatten
|
1½ dl |
100 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
1 krm |
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
Ägg
|
1 |
Vetemjöl, 8 dl
|
480 g |
Fyllning:
Mandelmassa
|
100 g |
---|---|
2 msk | |
2 dl | |
Florsocker
|
Gör så här
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
345 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,8 % | 5,8 g |
Fett: | 43,6 % | 17 g |
Kolhydrater: | 49,6 % | 42,1 g |

