Sellerisoppa med parmesan

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Sellerisoppa med parmesan

God och värmande sellerisoppa med smak av parmesan.

Ingredienser

Mjöliga potatisar
4
Gula lökar
2
Rotselleri
400 g
Svampbuljong
¾ liter
2½ dl
Riven parmesanost
2 dl
Salt
Vitpeppar
Hackad färsk gräslök

Gör så här

  • Skala och skiva potatis, lök och selleri. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt potatis, selleri och buljong. Låt soppan koka 15-20 min.
  • Mosa eller mixa grönsakerna till puré. Rör ner grädden och låt koka upp.
  • Smaksätt med ost, salt och peppar.
  • Servera gärna soppan i en stor kopp och strö över lite riven ost och hackad gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/sellerisoppa-med-parmesan/