Schnitzel Cordon Bleu
Huvudrätt
•
&format=webp)
När man skär i en nystekt schnizel Cordon Bleu ska den smälta osten sakta rinna ut på tallriken. Klassisk recept på Cordon Bleu som görs på panerad skinkschnitzel fylld med ost och skinka. Serveras med ugnsrostad potatis och gröna ärter vända i brynt smör. Underbart gott!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Skinkschnitzel, ca 400 g
|
4 skivor |
---|---|
Dijonsenap
|
4 tsk |
120 g | |
Rökt skinka
|
4 skivor |
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Ägg
|
2 |
Ströbröd
|
1 dl |
Panko
|
1 dl |
4 msk | |
Olja, till stekning
|
2 msk |
Till servering:
Ugnsrostad potatisar
|
|
---|---|
Frysta gröna ärter
|
|
Gör så här
Det går också bra att laga schnitzeln på utbankade skivor av kalv eller kyckling.
Näringsvärden, per portion utan tillbehör
Energi:
501 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 32 g |

