Savojkåldolmar
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim
Middag
•
Kåldolmar är lite pilligt att göra, men är väl värt mödan! Servera kåldolmarna med klassiska tillbehör såsom rårörda lingon och potatismos.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Stor savoykål, eller 2 små
|
1 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
| 1 dl | |
|
Ströbröd
|
½ dl |
|
Blandfärs
|
500 g |
|
Kokt ris, gärna grötris
|
½ dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Sås:
| 3 dl | |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
| 25 g | |
|
Ljus sirap
|
2 msk |
|
Japansk soja
|
2 msk |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1020 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,9 g |
| Protein: | 14,5 % | 36,5 g |
| Fett: | 50,2 % | 57,9 g |
| Kolhydrater: | 35,3 % | 88,5 g |