Savojkåldolmar
1 tim 30 min
Middag
•
&format=webp)
Kåldolmar är lite pilligt att göra, men är väl värt mödan! Servera kåldolmarna med klassiska tillbehör såsom rårörda lingon och potatismos.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Stor savoykål, eller 2 små
|
1 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
1 dl | |
Ströbröd
|
½ dl |
Blandfärs
|
500 g |
Kokt ris, gärna grötris
|
½ dl |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Sås:
3 dl | |
Köttbuljong
|
1 tärning |
25 g | |
Ljus sirap
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
1080 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 93 g |
Fett: | 60 g |

