Salviafisk i vinsås

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Salviafisk i vinsås

Satsa gärna på färska fiskfiléer och ge dem smak av salvia och vin.

Ingredienser

Gösfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlöksklyftor
4
Hackad färsk salvia
2 msk
2 dl
Torrt vitt vin
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skala och skiva vitlöken. Lägg den i formen och strö över salvia. Häll på grädde och vin.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

311 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 41,5 % 31,7 g
Fett: 52,3 % 18,4 g
Kolhydrater: 3,4 % 2,6 g
https://www.arla.se/recept/salviafisk-i-vinsas/