Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Betyg

(60 st)

Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 skivor kalvinnanlår
  • 4 msk hackad färsk salvia
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 msk kalvfond

Gör så här:

Gör så här:

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. Vik ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Vispa ihop crème fraiche, vin och fond och häll i pannan. Låt koka ca 5 min. Strö över salvia.

Tips:

Servera med smörfräst spenat.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem