Saltimbocca i salviasås

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.

Ingredienser

Kalvinnanlår
8 skivor
Hackad färsk salvia
4 msk
Lufttorkad skinka
8 skivor
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Laktosfri lätt crème fraiche
2 dl
Torrt vitt vin
½ dl
Kalvfond
2 msk

Gör så här

  • Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva.
  • Vik ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra.
  • Bryn köttet på båda sidor i smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
  • Vispa ihop crème fraiche, vin och fond och häll i pannan. Låt koka ca 5 min. Strö över salvia.
Markera receptet som tillagat

Servera med smörfräst spenat.

Näringsvärden, per port

Energi:

434 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 59,6 % 63,7 g
Fett: 35,8 % 17,6 g
Kolhydrater: 2,6 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/saltimbocca-i-salviasas/