Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

25 min Huvudrätt
Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Banka ut köttskivorna mellan plastfilm så de blir tunna.
  • Fördela salviablad och skinka på köttet och vik ihop. Salta och peppra och vänd i mjöl.
  • Bryn i omgångar på båda sidor i smör. Lyft upp köttet. Vispa ner vin, grädde och fond i stekpannan. Koka ihop 2–3 min. Lägg ner köttet och låt allt bli varmt.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kalvinnanlår
8 skivor
Färsk salvia
1 kruka
Lufttorkad skinka
8 skivor
Salt
½ tsk
Nymald svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
2½ dl
Kalvfond
1 msk