Saltimbocca alla romana
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
•
Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Ingredienser
|
Kalvinnanlår
|
8 skivor |
|---|---|
|
Färsk salvia
|
1 kruka |
|
Lufttorkad skinka
|
8 skivor |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymald svartpeppar
|
|
|
Vetemjöl
|
½ dl |
| 2 msk | |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 2½ dl | |
|
Kalvfond
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
544 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 48,4 % | 64,9 g |
| Fett: | 41,8 % | 25,7 g |
| Kolhydrater: | 6,6 % | 8,8 g |