Saltimbocca alla romana
                                
                                     25 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  25 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Kalvinnanlår
                                            
                                     | 8 skivor | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk salvia
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Lufttorkad skinka
                                            
                                     | 8 skivor | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Nymald svartpeppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | ½ dl | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Kalvfond
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
544 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g | 
| Protein: | 48,4 % | 64,9 g | 
| Fett: | 41,8 % | 25,7 g | 
| Kolhydrater: | 6,6 % | 8,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    