Salsagryta

30 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Salsagryta

Snabba middagen fixar du med färdigskurna grönsaker och en bit skinka.

Ingredienser

Färsk skinka eller bog
400 g
Frysta wokgrönsaker
400 g
2½ dl
Kinesisk soja
1 msk
Tacosås
4 msk
2 dl
Färsk koriander

Gör så här

  • Skär köttet i tunna strimlor. Fräs först grönsakerna i smör i en stor stekpanna eller wok. Ta upp grönsakerna. Bryn köttet i pannan.
  • Tillsätt grädde och soja. Låt det koka ihop några min. Rör ner tacosås och grönsakerna.
  • Servera genast med kokt jasminris, en klick matyoghurt, inlagda pepparfrukter ev lite färsk koriander och bröd.
Markera receptet som tillagat

I stället för att köpa färdigstrimlade grönsaker kan man naturligtvis själv strimla färska grönsaker.

Näringsvärden, per port

Energi:

310 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 34,3 % 26,2 g
Fett: 55,9 % 19,6 g
Kolhydrater: 9,8 % 7,5 g
https://www.arla.se/recept/salsagryta/