Salmorejo - Spansk tomatsoppa med cottage cheese
4 tim
Brunch
Förrätt
Frysbar
•

Bekanta dig med en kanske inte lika välkänd kompis till den klassiska gazpachon - och du kommer inte ångra dig. Även denna soppa serveras välkyld men är mer mättande. Toppen som lunch en varm sommardag med krämig cottage cheese!
Ingredienser
Ägg
|
2 |
---|---|
Tomater
|
800 g |
Surdegsbaguette à 350 g
|
1 |
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
Stor vitlöksklyfta
|
1 |
Sherryvinäger eller rödvinsvinäger
|
5 msk |
Olivolja
|
1 dl |
Salt
|
1½ tsk |
Topping:
250 g | |
Rostad mandel
|
50 g |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Grön paprika
|
1 |
Olivolja
|
Gör så här
Toppa gärna soppan med serranochips! Värm ugnen till 150 °. Lägg skivor av serranoskinka på ett bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 10-15 min. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
Näringsvärden, per portion
Energi:
632 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 39 g |

