Salmorejo - Spansk tomatsoppa med cottage cheese
4 tim
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Förrätt
Matlåda
Frysbar
•
Bekanta dig med en kanske inte lika välkänd kompis till den klassiska gazpachon - och du kommer inte ångra dig. Även denna soppa serveras välkyld men är mer mättande. Toppen som lunch en varm sommardag med krämig KESO® Cottage cheese!
Ingredienser
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
|
Tomater
|
800 g |
|
Surdegsbaguette à 350 g
|
1 |
|
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
|
Stor vitlöksklyfta
|
1 |
|
Sherryvinäger eller rödvinsvinäger
|
5 msk |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Salt
|
1½ tsk |
Topping:
| 250 g | |
|
Rostad mandel
|
50 g |
|
Bladpersilja
|
1 knippe |
|
Grön paprika
|
1 |
|
Olivolja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Toppa gärna soppan med serranochips! Värm ugnen till 150 °. Lägg skivor av serranoskinka på ett bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 10-15 min. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
Näringsvärden, per port
Energi:
607 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 15 % | 22,4 g |
| Fett: | 52,2 % | 35,8 g |
| Kolhydrater: | 32,8 % | 49 g |