Sallad med rökt kalkon, grönmögelost och solrosfrön

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Sallad med rökt kalkon, grönmögelost och solrosfrön

Rökt kalkon och grönmögelost passar bra ihop och solrosfröna ger krispighet till denna sallad.

Ingredienser

Skivat rökt kalkonbröst
200 g
Matvete
2 dl
150 g
Kapris
2 msk
Salt
1 krm
Äpple
1
Rädisor
1 knippe
Körsbärstomater
250 g
Rödlök
1
Blandad grönsallad
1 liter
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Olivolja

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Smula osten och blanda med matvetet och kaprisen. Smaka av med salt.
  • Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Dela rädisor och tomater i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat. Fördela matvete, rödlök och äppelklyftor på salladen.
  • Toppa salladen med kalkon, rädisor, tomater och solrosfrön. Ringla ev över lite olivolja.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-rokt-kalkon-gronmogelost-och-solrosfron/