Sallad med rökt kalkon, grönmögelost och solrosfrön

Sallad med rökt kalkon, grönmögelost och solrosfrön

Betyg

(12 st)

Rökt kalkon och grönmögelost passar bra ihop och solrosfröna ger krispighet till denna sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g skivat rökt kalkonbröst
  • 2 dl matvete
  • 150 g Castello® Blue Blue
  • 2 msk kapris
  • 1 krm salt
  • 1 äpple
  • 1 knippe rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 1 dl saltrostade solroskärnor
  • olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda matvetet med ost och kapris, salta. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Dela rädisor och tomater i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela rödlök, matvete och äppelklyftor. Toppa salladen med kalkonbröst, smulad ost, rädisor, tomater och solrosfrön. Ringla ev över lite olivolja.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem