Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g rödbetor
  • 1 burk kokt durumvete à 400 g
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ pressad vitlöksklyftor
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%

Dillyoghurt:

Gör så här

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka. Skala och ev dela rödbetorna. Skölj vetet. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn och blanda med durumvete, olja, salt, peppar och vitlök i en skål. Smula över osten. Rör ihop yoghurt och dill. Servera salladen med rödbetor och dillyoghurt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: