Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g rödbetor
  • 1 burk kokt durumvete à 400 g
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%

Dillyoghurt:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka. Skala och ev dela rödbetorna. Skölj vetet. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn och blanda med durumvete, olja, salt, peppar och vitlök i en skål. Smula över osten. Rör ihop yoghurt och dill. Servera salladen med rödbetor och dillyoghurt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag