Chèvresallad

Chèvresallad

45 min Buffé Huvudrätt Lunch
Denna matiga chèvresallad med gulbetor slungade i brynt timjan- och hasselnötssmör är en sann smaksensation! Chèvresallad funkar lika bra att äta som den är eller att servera som ett tillbehör. Perfekt till såväl lamm som till kyckling.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chevresallad/

Gör så här

  • Värm ugnen till 220° med grillfunktion.
  • Tvätta gulbetorna noga. Dela stora betor på hälften. Koka tills de är mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min.
  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag.
  • Skär getosten i åtta jämntjocka skivor och lägg i en smord ugnsform. Ringla över honung. Gratinera högt upp i ugnen tills de fått fin färg.
  • Bryn smöret i en kastrull under ständig omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll över i en skål så värmen stannar av. Grovhacka hasselnötterna och finhacka timjan. Rör ner i det brynta smöret. Slunga gulbetorna i det brynta smöret.
  • Skiva päronet tunt. Blanda gulbetor, belugalinser och rucola i en salladsskål. Toppa salladen med päronskivor och gratinerad getost. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

Gulbetor
500 g
Belugalinser
2 dl
Falbygdens® getost
150 g
Flytande honung
½ msk
50 g
Rostade hasselnötter
1 dl
Färsk timjan
½ kruka
Päron
1
Rucola
65 g
Salt och svartpeppar