Saftsås

Saftsås

10 min
Buffé Efterrätt
Går att frysa
Saftsås är busenkelt att koka ihop, och den passar alldeles utmärkt att servera till en fluffig ris à la Malta. Välj den saft du gillar bäst. Vi har toppat gröten med körsbär och hackade mandlar - Mums!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saftsas/

Gör så här

  • Blanda vatten, saft och potatismjöl i en kastrull.
  • Låt koka upp under omrörning.
  • Ta av från värmen när första bubblan syns.
  • Låt svalna. Servera din saftsås till ris à la Malta.
Klart!

Det funkar lika bra att använda dig av exempelvis hallon-, körsbärs-, svartvinbärs- eller jordgubbssaft.

Energi:

175 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Vatten
3 dl
Konc saft, blandsaft
3 dl
Potatismjöl
1½ msk
Inkluderad