Saftig kardemummakaka

Saftig kardemummakaka

1 tim
En härlig kardemummakaka som blir så saftig av färskosten att det inte behövs något extra fett. Pudra kardemummakakan med florsocker före servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner färskosten. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt svalna på galler.
  • Sikta gärna över lite florsocker.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Arla® Färskost Naturell
150 g
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Salt
1 krm
Florsocker
1 tsk