Saftig kardemummakaka

Saftig kardemummakaka

Betyg

(166 st)

En härlig kardemummakaka som blir så saftig av färskosten att det inte behövs något extra fett. Pudra kardemummakakan med florsocker före servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 150 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner färskosten. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll den i en smord och bröad form ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Strö gärna över lite florsocker.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem