Saftig kardemummakaka

Saftig kardemummakaka

En härlig kardemummakaka som blir så saftig av färskosten att det inte behövs något extra fett. Pudra kardemummakakan med florsocker före servering.
Betyg (161 st)

Mitt betyg:

Saftig kardemummakaka

En härlig kardemummakaka som blir så saftig av färskosten att det inte behövs något extra fett. Pudra kardemummakakan med florsocker före servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 12 bitar

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 150 g Arla® färskost naturell
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner färskosten. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll den i en smord och bröad form ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Strö gärna över lite florsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.