Saftig kardemummakaka med jordnötstopping

Saftig kardemummakaka med jordnötstopping

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

60+ min

Denna saftiga kardemummakaka toppas med vispad syrad grädde, karamelliserad mjölk och salta jordnötter. Karamelliserad mjölk finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kardemummakaka:

Topping:

  • 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • ½ dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl karamelliserad mjölk eller kolasås
  • 2 dl salta jordnötter, hackade

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Kardemummakaka:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 1½ liter. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det i smeten och häll i den bröade formen. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt svalna helt.

Topping:

Vispa syrad grädde, florsocker och vaniljpulver tjockt och luftigt med elvisp. Bred krämen över den avsvalnade kakan. Ringla över den karamelliserade mjölken och strö på jordnötterna.

Tips:

Om den karamelliserade mjölken är svår att ringla över, prova att värma den försiktigt i en liten skål.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Andra goda förslag