Saftig kardemummakaka med jordnötstopping
1 tim 25 min
Efterrätt
•
Denna saftiga kardemummakaka toppas med vispad syrad grädde, karamelliserad mjölk och salta jordnötter. Karamelliserad mjölk finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kardemummakaka:
Topping:
Om den karamelliserade mjölken är svår att ringla över, prova att värma den försiktigt i en liten skål.
Energi:
445 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 28 g |
Ingredienser
Kardemummakaka:
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |
Topping:
2 dl | |
Florsocker
|
½ dl |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Karamelliserad mjölk eller kolasås
|
1 dl |
---|---|
Salta jordnötter, hackade
|
2 dl |