Saftig kardemummakaka med jordnötstopping
1 tim 25 min
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Fika
•
Denna saftiga kardemummakaka toppas med vispad syrad grädde, karamelliserad mjölk och salta jordnötter. Karamelliserad mjölk finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.
Ingredienser
Kardemummakaka:
| 150 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |
Topping:
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Karamelliserad mjölk eller kolasås
|
1 dl |
|---|---|
|
Salta jordnötter, hackade
|
2 dl |
Gör så här
Kardemummakaka:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Om den karamelliserade mjölken är svår att ringla över, prova att värma den försiktigt i en liten skål.
Näringsvärden, per bit
Energi:
456 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 7 % | 7,8 g |
| Fett: | 55,3 % | 28,5 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 42,3 g |