Saftig citronkaka

1 tim 10 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Saftig citronkaka

Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Ingredienser

100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
250 g
Citron, rivet skal
1
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1½ tsk
Kokosflingor
2 dl
Kokosflingor till formen
Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör och citronskal.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten.
  • Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  • Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den.
  • Servera med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

353 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,2 g
Protein: 7,9 % 6,9 g
Fett: 42,1 % 16,8 g
Kolhydrater: 50 % 43,4 g
https://www.arla.se/recept/saftig-citronkaka/