Lussekatter

Lussekatter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1903 st)

Lussekatter, lussebullar eller saffranskusar - kärt barn har många namn. Kvarg i degen gör dina lussekatter både saftigare och mer hållbara.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • russin
  • 1 ägg

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  3. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter.
  5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Pensla med uppvispat ägg.
  8. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag