Saffransskorpor med pistage
1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
•
Saffransskorpor eller saffransbiscotti är en söt och knaprig italiensk mandelskorpa – här med saffran och pistagenötter istället för mandel. Enkla och goda att baka!
Gör dessa spröda, gyllengula saffransskorpor i förväg och spara i burk. Extra lyxigt blir det om de doppas i smält choklad. Perfekta att ge bort som en hembakad present!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Doppa skorporna i smält choklad.
Energi:
105 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 13 g |
Fett: | 5 g |
Ingredienser
100 g | |
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
1½ dl |
Vetemjöl
|
5 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Skalade pistagenötter
|
1½ dl |
Rårörsocker
|
2 msk |