Saffransskorpor med pistage

Saffransskorpor med pistage

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Baka dessa spröda, gyllengula skorpor i förväg och spara i burk. Extra lyxigt blir det om de doppas i smält choklad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 pkt saffran à 0,5 g
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl skalade pistagenötter
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, rör i saffran och häll upp i en bunke. Rör i ett ägg i taget. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd i nötterna. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120°. Skär upp längderna på snedden i 1½ cm breda skorpor. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min. Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.

Tips:

Doppa skorporna i smält choklad.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa: