Saffransskorpor med pistage
                                
                                    1 tim 30 min
                                
                                    Fika
                                    Mellanmål
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Saffransskorpor eller saffransbiscotti är en söt och knaprig italiensk mandelskorpa – här med saffran och pistagenötter istället för mandel. Enkla och goda att baka! Gör dessa spröda, gyllengula saffransskorpor i förväg och spara i burk. Extra lyxigt blir det om de doppas i smält choklad. Perfekta att ge bort som en hembakad present!
Ingredienser
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Saffran à 0,5 g
                                            
                                     | 2 pkt | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 5 dl | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | 1½ tsk | 
| 
                                            
                                                Skalade pistagenötter
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Rårörsocker
                                            
                                     | 2 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Doppa skorporna i smält choklad.
Näringsvärden, per st
Energi:
104 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g | 
| Protein: | 7,4 % | 1,9 g | 
| Fett: | 40,1 % | 4,7 g | 
| Kolhydrater: | 52,5 % | 13,4 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp)