Saffransskorpor med pistage
1 tim 30 min
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Saffransskorpor eller saffransbiscotti är en söt och knaprig italiensk mandelskorpa – här med saffran och pistagenötter istället för mandel. Enkla och goda att baka! Gör dessa spröda, gyllengula saffransskorpor i förväg och spara i burk. Extra lyxigt blir det om de doppas i smält choklad. Perfekta att ge bort som en hembakad present!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
5 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Skalade pistagenötter
|
1½ dl |
|
Rårörsocker
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Doppa skorporna i smält choklad.
Näringsvärden, per st
Energi:
104 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 7,4 % | 1,9 g |
| Fett: | 40,1 % | 4,7 g |
| Kolhydrater: | 52,5 % | 13,4 g |