Saffransrulltårta

30 min Fika
Frysbar
Saffransrulltårta

En gyllene saffransrulltårta med len och drömmig fyllning av Dreamy Dessert Kesella® – enklare och godare blir det inte! Den här rulltårtan är ett riktigt julmåste: saftig, solgul och med en frisk, krämig fyllning som gör varje tugga oemotståndlig.

Ingredienser

Saffran à 0,5 g
1 pkt
Hett vatten
2 msk
Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Potatismjöl
½ dl
Bakpulver
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda saffran med hett vatten.
  • Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt saffransvattnet.
  • Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Låt kallna.
  • Bred dessertkvarg vanilj över den kalla kakan och rulla ihop. Skär i jämntjocka bitar.
Markera receptet som tillagat

Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Näringsvärden, per skiva

Energi:

105 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per skiva
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11,6 % 3 g
Fett: 20,1 % 2,4 g
Kolhydrater: 68,3 % 17,7 g
https://www.arla.se/recept/saffransrulltarta/