Saffranskaka med hallon

Saffranskaka med hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

En saftig och god saffranskaka du enkelt gör till läckra små bakelser genom att skära den i lagom stora bitar. Sedan toppar du bitarna med frisk kvarg och syrliga hallon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 små bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner saffran, vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord form, ca 20x25 cm. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills kakan är gyllenbrun. Låt kallna. Skär upp kakan i små rutor eller rundlar. Lägg på en klick kvarg och toppa med hallon vid servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem