Sachertårta
Går att frysa
•
Sachertårta, den legendariska chokladkakan som har tagit sig runt i världen. Sachertårtan uppfanns av den unge kocklärlingen Frans Sacher 1832. Under många år har det varit en tvist om var i Wien i Österrike den ursprungliga sachertårtan serveras. Huruvida tvisten är avgjord är okänt, men denna tårta är i alla fall alldeles underbar!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
436 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 27 g |
Ingredienser
200 g | |
Mörk choklad
|
200 g |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
Aprikosmarmelad eller aprikospuré
|
2 dl |
---|
Garnering:
Mörk choklad
|
200 g |
---|---|
Matolja
|
1 msk |
Till servering:
3 dl | |
Kakao
|