Russinkakor

Russinkakor

30 min
Efterrätt
Går att frysa
Sega goda russinkakor är underbart att bjuda på vid fikastunden. Lätta att baka är de dessutom. Tryck gärna till kakorna med en gaffel för ett vackert utseende. Servera russinkakorna nybakade.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/russinkakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Skär russinen i mindre bitar. Blanda russin, mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandningen i smöret och knåda till en deg.
  • Forma till ca 30 bollar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Byt russin mot torkade tranbär eller blåbär!

Energi:

113 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 6 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
1½ dl
Russin
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Havregryn
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk