Russinkakor

Russinkakor

30 min Efterrätt
Sega goda russinkakor är underbart att bjuda på vid fikastunden. Lätta att baka är de dessutom. Tryck gärna till kakorna med en gaffel för ett vackert utseende. Servera russinkakorna nybakade.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Skär russinen i mindre bitar. Blanda russin, mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandningen i smöret och knåda till en deg.
  • Forma till ca 30 bollar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Tips:

Byt russin mot torkade tranbär eller blåbär!

Energi:

113 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 6 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
1½ dl
Russin
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Havregryn
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk