Rulltårtstårta

30 min Efterrätt
Frysbar
Rulltårtstårta

Denna fantastiska rulltårtstårta är ett måste till sommarens kalas. Du gör en rulltårtsbotten precis som vanligt, men istället för att rulla hela bottnen så skär du den i långa remsor och tvinnar till en enda stor rulle som på bilden. Garnera med sommarens bär och njut!

Nytt

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Potatismjöl
1½ msk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk

Montering:

Hallonsylt
1½ dl
2 dl
Hallon
1 ask
Jordgubbar
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  • Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i äggvispet och vänd runt försiktigt för att bevara luften.
  • Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Stryk ut smeten på pappret.
  • Baka mitt i ugnen ca 5 min, tills kakan får en gyllenbrun färg. Strö lite strösocker på kakan och vänd över på ett nytt papper. Låt svalna.
  • Bred ut ett tunt lager hallonsylt över hela kakan.
  • Skär kakan i sex stycken långa, lika breda remsor på längden.
  • Rulla ihop den första remsan till en tajt rulle och placera den på ett tårtfat. Vira runt den andra remsan runt den första rullen. Upprepa proceduren med alla remsor tills det har bildats en rund tårta.
  • Vispa grädden. Garnera tårtan med lättvispad grädde och dekorera med färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

193 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,1 g
Protein: 2,8 g
Kolhydrater: 26,9 g
Fett: 8,2 g
https://www.arla.se/recept/rulltartstarta/