Rulltårta med choklad och hallon

Rulltårta med choklad och hallon

Betyg

(92 st)

Ljuvlig rulltårta med en len fyllning av Kesella med smak av hallon. Rulltårtan kan med fördel frysas en stund innan man skär upp den, då får man enkelt snygga skivor till servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred kvarg över kakan och rulla ihop. Förvara i kyl.

Tips:

Kan frysas och skivas halvtinad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem