Rulltårtsbakelse

Rulltårtsbakelse

Betyg

(14 st)

Rulltårtsbakelserna får persisk smak när man strör granatäppelkärnor och pistagenötter på toppen

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 2 dl sylt eller mosade bär

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Bred ut sylt på kakan och rulla ihop. Låt svalna. Vispa grädden till ett fast skum. Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna. Skär rulltårtan i 3 cm tjocka skivor och garnera med vispad grädde, granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.

Tips:

Det går också bra att använda färdig rulltårta.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem