Rulltårta med citron och lakrits

Rulltårta med citron och lakrits

Buffé Efterrätt
Bästa smakkompisarna citron och lakrits samsas i klassisk rulltårta. Bjud gärna på den direkt så att lakritssmulorna har kvar sin knaprighet. Rulltårta går snabbt och lätt att laga, så den är perfekt att bjuda på när tiden är knapp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt pressad citron och skal.
  • Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper .Dra försiktigt bort bakplåtspappret.
Fyllning:
  • Blanda smetana med florsocker och mortlade lakritskarameller.
  • Bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop och skär rulltårtan i skivor.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Vetemjöl
1½ dl
Potatismjöl
½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Fyllning:
2 dl
Florsocker
1 dl
Mortlade turkisk peppar
15