Rulltårta med citron och lakrits

Rulltårta med citron och lakrits

Betyg

(1 st)

Bästa smakkompisarna citron och lakrits samsas i klassisk kaka. Bjud gärna på den direkt så att lakritssmulorna har kvar sin knaprighet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt pressad citron och skal. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Blanda yoghurt med florsocker och mortlade lakritskarameller. Vispa smetanan och vänd ner i yoghurtblandningen. Bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem