Rulltårta med choklad och hallon

25 min Buffé Efterrätt
Frysbar
Rulltårta med choklad och hallon

Ljuvlig rulltårta med en len fyllning av Kesella med smak av hallon. Rulltårtan kan med fördel frysas en stund innan man skär upp den, då får man enkelt snygga skivor till servering.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Kakao
3 msk
Bakpulver
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på.
  • Låt kallna. Bred kvarg över kakan och rulla ihop. Förvara i kyl.
Klart!

Kan frysas och skivas halvtinad.

https://www.arla.se/recept/rulltarta-med-choklad-och-hallon/