Rulltårta med apelsin och jordgubb

Rulltårta med apelsin och jordgubb

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(93 st)

En lättbakad rulltårta med krämig fyllning av rivet skal av apelsin och färska eller frysta jordgubbar. Dekorera gärna med jordgubbar och gröna blad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

Garnering:

  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. låt kakan kallna. Vispa grädden. Rör i kvarg, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem