Rucolapasta

20 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Rucolapasta

Rucola ger en spännande och ny smak till pastan.

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
Vitlöksklyfta
1
Rucola
2 krukor
2 msk
Körsbärstomater
250 g
Balsamvinäger
½ msk
Salt och peppar

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken. Grovhacka rucolan.
  • Fräs vitlöken i smöret i en stekpanna. Rör i tomater och rucola. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan.
  • Servera med t ex kött eller kyckling.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

396 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 14,2 % 13,8 g
Fett: 16,8 % 7,5 g
Kolhydrater: 69 % 67,3 g
https://www.arla.se/recept/rucolapasta/