Rotfruktswok

Rotfruktswok

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Byt ut potatisen eller pastan mot en lättlagad rotfruktswok och du har ett tillbehör med massor av smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ½ dl finhackad färsk persilja

Gör så här

Gör så här

Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret är brunt läggs först rotfrukterna i och får woka ca 4 min under omrörning. Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra ca 2 min. Strö över persilja och servera rotfruktswoken.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag