Rotfruktssoppa med örtolja

Rotfruktssoppa med örtolja

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Snälla smaktoner i en värmande vintersoppa. Färskosten gör soppan krämig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Örtolja:

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 krm salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela, skölj och strimla purjolöken. Skala potatis och rotfrukter, skär dem i mindre bitar. Fräs purjolök, potatis och rotfrukter i smör-&rapsolja ca 3 min i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 10 min under lock tills allt är mjukt. Tillsätt färskosten och mixa slät. Salta och peppra. Mixa örter, olja, vitlök, citron och salt till en slät örtolja. Ringla örtoljan över soppan.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag