Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjolökssoppa

30 min Huvudrätt Förrätt
Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som garanterat blir en favorit på middagsbordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna.
  • Tillsätt mjölk och crème fraiche. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färska örter.
Klart!
Tips:

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Energi:

322 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Potatisar
4
Purjolökar
2
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad körvel
2 tsk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
5 dl
5 dl
1 dl
Salt och peppar
Färska örter, t ex persilja, timjan, basilika