Rotfruktssoppa med örtolja
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Snälla smaktoner i en värmande vintersoppa. Färskosten gör soppan krämig.
Ingredienser
Liten purjolök
|
1 |
---|---|
Potatis
|
250 g |
Morot
|
200 g |
Palsternacka
|
200 g |
Kålrötter
|
200 g |
2 msk | |
Vatten
|
1 liter |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
150 g | |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Örtolja:
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
---|---|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
Olivolja
|
1 dl |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
478 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 4,9 % | 5,8 g |
Fett: | 71,5 % | 38,6 g |
Kolhydrater: | 23,6 % | 27,8 g |

