Rotfruktssoppa med örtolja
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Snälla smaktoner i en värmande vintersoppa. Färskosten gör soppan krämig.
Ingredienser
|
Liten purjolök
|
1 |
|---|---|
|
Potatis
|
250 g |
|
Morot
|
200 g |
|
Palsternacka
|
200 g |
|
Kålrötter
|
200 g |
| 2 msk | |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 150 g | |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Örtolja:
|
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
478 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 4,9 % | 5,8 g |
| Fett: | 71,5 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 27,8 g |