Rotfruktsplättar med cottage cheese och pepparrot

Rotfruktsplättar med cottage cheese och pepparrot

Goda små plättar med fin sötma från rotfrukter som passar jättebra till kryddig pepparrotsröra. Servera som förrätt eller mingelmat, har du inget plättjärn kan du klicka ut små plättar i en vanlig stekpanna istället.
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Rotfruktsplättar med cottage cheese och pepparrot

Goda små plättar med fin sötma från rotfrukter som passar jättebra till kryddig pepparrotsröra. Servera som förrätt eller mingelmat, har du inget plättjärn kan du klicka ut små plättar i en vanlig stekpanna istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Gör så här:

Skala och riv rotfrukterna grovt. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i äggen, resten av mjölken, salt och peppar. Vänd ner rotfrukterna i plättsmeten. Stek på medelvärme i smör i ett plättjärn. Blanda ingredienserna till cottage cheese-blandningen. Spara ev lite persilja till garnering. Servera plättarna med röran och toppa ev med persilja.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 11 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.