Rotfruktschips

Rotfruktschips

Betyg

(24 st)

Att göra egna rotfruktschips är inte svårt och blir fantastiskt gott! Servera dem som snacks eller lyxigt tillbehör till soppa eller varmrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 0,5 liter

Gör så här:

Gör så här:

Skala alla rotfrukterna. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin. Vänd den tunt skivade löken i lite vetemjöl för krispigare lökringar. Klicka smöret i en kastrull, värm till ca 140°. Fritera lite i taget, börja med t ex morot och fritera tills chipsen är krispiga ca 5 min. Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden. Ta upp chipsen och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över saltet.

Tips:

Du kan också fritera t ex bladpersilja eller rucola. Lägg gärna i bladen innan smöret blivit varmt så skvätter det inte så mycket.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1465 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 131 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem