Rotfruktschips

Rotfruktschips

20 min
Att göra egna rotfruktschips är inte svårt och blir fantastiskt gott! Servera dem som snacks eller lyxigt tillbehör till soppa eller varmrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfruktschips/

Gör så här

  • Skala alla rotfrukterna. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin.
  • Vänd den tunt skivade löken i lite vetemjöl för krispigare lökringar.
  • Häll oljan i en kastrull, värm till ca 140°.
  • Fritera lite i taget, börja med t ex morot och fritera tills chipsen är krispiga ca 5 min.
  • Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden.
  • Ta upp chipsen och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över saltet.
Klart!

Du kan också fritera t ex bladpersilja eller rucola. Lägg gärna i bladen innan oljan blivit varm så skvätter det inte så mycket.

Energi:

1465 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 131 g

Ingredienser

Morot
1
Rödbeta
1
Polkabeta
1
Palsternacka
1
Gul lök
1
Vetemjöl
½ dl
Matolja
2½ dl
Havssalt
½ msk