Rotfruktschips

Rotfruktschips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Att göra egna rotfruktschips är inte svårt och blir fantastiskt gott! Servera dem som snacks eller lyxigt tillbehör till soppa eller varmrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 0,5 liter

  • 1 morot
  • 1 rödbeta
  • 1 polkabeta
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • ev ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl matolja
  • ½ msk havssalt

Gör så här

Gör så här

Skala alla rotfrukterna. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin. Vänd den tunt skivade löken i lite vetemjöl för krispigare lökringar. Häll oljan i en kastrull, värm till ca 140°. Fritera lite i taget, börja med t ex morot och fritera tills chipsen är krispiga ca 5 min. Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden. Ta upp chipsen och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över saltet.

Tips:

Du kan också fritera t ex bladpersilja eller rucola. Lägg gärna i bladen innan smöret blivit varmt så skvätter det inte så mycket.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1465 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 131 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag