
Rotfruktschips
Att göra egna rotfruktschips är inte svårt och blir fantastiskt gott! Servera dem som snacks eller lyxigt tillbehör till soppa eller varmrätt.
Ingredienser
Receptet gäller för 0,5 liter
- 1 morot
- 1 rödbeta
- 1 polkabeta
- 1 palsternacka
- 1 gul lök
- ev ½ dl vetemjöl
-
250 g Arla® Klarifierat Smör
- ½ msk havssalt
Gör så här
Gör så här
Skala alla rotfrukterna. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin. Vänd den tunt skivade löken i lite vetemjöl för krispigare lökringar. Klicka smöret i en kastrull, värm till ca 140°. Fritera lite i taget, börja med t ex morot och fritera tills chipsen är krispiga ca 5 min. Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden. Ta upp chipsen och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över saltet.
Tips:
Du kan också fritera t ex bladpersilja eller rucola. Lägg gärna i bladen innan smöret blivit varmt så skvätter det inte så mycket.
Näringsvärden, per recept
- Energi: 1465 kcal
- Protein: 7 g
- Kolhydrater: 57 g
- Fett: 131 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut